A Vidovszky család „WAZ” nevű címere Vidovszky család
       
Családfa Hírek Fotógaléria Kezdő oldal

Adatvédelmi nyilatkozat

Mivel a portálra regisztrálni lehet, és ily módon különböző személyes adatok birtokába jutunk –mint a portál üzemeltetői–, szükségesnek tűnik, hogy leírjuk adatkezelési irányelveinket. A legfontosabb, hogy semmiért semmilyen felelőséget nem vállalunk. (Így nem vagyunk perelhetőek... :-) )

A regisztráció célja pont az, hogy az általunk összegyűjtött és kezelt adatokat megvédjük a nem kívánt látogatóktól. A regisztrációnál nem szükséges minden adatot megadni. Hogy mely adatok megadása kötelező azt a regisztrációs űrlapon írtuk le. Hogy ne regisztrálhasson bárki a portálra, rendszergazdáink minden egyes regisztrációs kérelmet személyesen bírálnak el. Éppen ezért célszerű valódi nevet használni. Ha ugyanis a rendszergazdák nem képesek azonosítani a regisztrálni kívánó személyt, nem fogják engedélyezni a regisztrációt. Minden, a regisztrációnál megadott adat a regisztrált, valódi családtagként nyilvántartott és belépett felhasználó számára nyilvános, hogy a portál családi címjegyzékként is funkcionálhasson. (Azonban nem látható, és a matematikusok jelenlegi tudása szerint nem is visszafejthető semmelyik felhasználónak sem a jelszava. A jelszavakat egyirányba egyértelmű, RSA alapokon nyugvó hash-elt formában tároljuk. Éppen ezért az rendszergazdák a jelszavakat nem tudják megmondani, csak megváltoztatni.) A portálon többszintű jogosultság rendszert használunk. A jogosultságok az alábbi nagy kategóriákba sorolhatóak:

  • látogató – Nem regisztrált látogató a portálon. Csak a mindenki számára engedélyezett híreket, fotóalbumokat és fotóalbum elemeket nézheti meg. Láthatja minden hír és fotóalbum címét. Nem láthatja a családfát, a regisztrált felhasználók jegyzékét.
  • nem valódi családtag – Regisztrált felhasználó, aki nem családtag a rendszergazdák megítélése alapján. Az ilyen felhasználó minden hírt, fotóalbumot és fotóalbum elemet láthat, de nem láthatja a családfát és a regisztrált felhasználók listáját. Küldhet be hírt a portálra, létrehozhat fotóalbumokat és tölthet fel minden hírhez/fotóalbumhoz képet/médiumot.
  • közönséges regisztrált felhasználó alias valódi családtag – Az ilyen regisztrált felhasználók láthatnak minden hírt, fotóalbumot, fotóalbum elemet, valamint a teljes családfát. Tölthetnek fel bárhova hírt, fotóalbumot, képet/médiumot. Láthatják az összes regisztrált felhasználó összes -megadott- adatát.
  • adminisztrátorok – Adminisztrátorból több szintű is van. Vannak, akik a családfát módosíthatják; akik a fotóalbumok, fotóalbumok elemei fölött tulajdonosi jogokkal rendelkeznek; akik a felhasználókat kezelhetik, a regisztrációkat elbírálják.

Szándékunk szerint a portál gondoskodik arról, hogy az egyes jogosultsági osztályok között csak az adminisztrátorok segítségével lehessen mozogni. Azonban meg kell említenünk, hogy nem létezik tökéletes, feltörhetetlen rendszer, így az esetleges rendszerfeltörésből eredő károkat megpróbáljuk legjobb tudásunk szerint enyhíteni, de megszüntetni nem tudjuk. Az mindenesetre bíztatónak tűnik, hogy a Linux operációs rendszer és a MySQL adatbázis rendszer elég biztonságosak.

Adatvédelmi nyilatkozatunk végén felhívjuk ismét a figyelmet arra, hogy bár maximálisan tiszteletben tartjuk mindenkinek a személyes adatait, és törekszünk rá, hogy bizalmasan kezeljük, nem vállalunk felelőséget az adatok biztonságáért.

Németh Ákos, 2007. február 8.

kapcsolódó linkek:
belépési GYIK
impresszum